open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Značajna podrška TIKA-e Gerontološkom centru Sarajevo
Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je antibakterijsku posteljinu i tekstilne proizvode za Gerontološki centar Sarajevo, koji pruža utočište i zdravstvene usluge za 370 starijih osoba.
28.05.2021. u 16:50
get url
text

Gerontološki centar Sarajevo, koji kao javna ustanova djeluje od 1952. godine, nudi smještaj i zdravstvene usluge, kao i usluge socijalne aktivnosti starijim osobama.

Ukupno je u centru smješteno 370 starijih osoba, ima 116 zaposlenika, a troškovi centra pokrivaju se sredstvima osiguranim iz budžeta Kantona Sarajevo.

Kako bi centar u zdravijem i kvalitetnijem okruženju bio na usluzi starijim osobama, TIKA je odlučila pružiti podršku kroz donaciju antibakterijske posteljine i tekstilnih proizvoda.

Direktorica Gerontološkog centra Melisa Alibašić Hadžić kazala je kako u centru boravi starija populacija iznad 65 godina, koja je među najosjetljivijom grupom kada je riječ o COVID-19.

Ističući da starije osobe koji borave u centru smatraju svojim gostima i trude se učiniti sve da im se pruži usluga u zdravom i mirnom okruženju, Hadžić je izrazila zahvalnost na brzom pružanju potrebne pomoći koja im je bila potrebna i zahvalila turskom narodu.

Koordinator TIKA-e za BiH Muhammed Unal izrazio je zadovoljstvo zbog prilike za pružanjem podrške centru koji ima poseban položaj u pogledu usluge koju pruža i misije koju preuzima.

Unal je izjavio da je realizirani projekt značajna podrška zaštiti starije populacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.