open-navfaktor-logo
search
Euro 2019
Zmajići protiv Švicarske i Rumunije: Bh. fudbaleri priželjkuju slatku osvetu
Još dva dana su ostala do utakmice kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina-Švicarska
05.09.2018. u 14:09
get url
text

Mladi reprezentativci naše zemlje pod komadom Vinka Marinovića i njegovog stručnog štaba vrijedno rade i izvršavaju sve obaveze koje su stavljene pred njih.

Defanzivac Marko Mihojević želi da se revanšira Švicarskoj i Rumuniji za poraze u prvim mečevima.

- Radimo veoma dobro ovdje u Zenici. Nažalost, neki igrači imaju povrede i to nam zadaje probleme, ali vjerujem da će svi biti spremni za utakmice koje su pred nama. Švicarska i Rumunija su kvalitetne ekipe, a one su i jedine koje su nas pobijedile već u ovim kvalifikacijama. I u tim utakmicama smo imali šanse i nedostajalo nam je malo sreće da danas imamo koji bod više na našem kontu. Sada ćemo se potruditi da im se revanširamo - kazao je Mihojević.

I napadač Ermedin Demirović sa optimizmom dočekuje kvalifikacione utakmice:

- Spremamo se u odličnoj atmosferi, analiziramo protivnike. To su jake ekipe, ali i u prvim mečevima nam je malo nedostajalo da dođemo do boljih rezultata. Vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo bodove u ovim susretima. Ako mi budemo na nivou kao i do sada u kvalifikacijama nećemo imati problema - smatra napadač Sochauxa.

Hamza Čataković ne krije zadovoljstvo zbog poziva u U-21 tim.

- Sretan sam što sam pozvan u reprezentaciju. U dobroj sam formi i ovo je velika nagrada za moj rad. Švicarska nam je prvi protivnik i moraćemo da pružimo i više od maksimuma ako želimo da dođemo do bodova protiv jedne tako kvalitetne ekipe. Moramo iskoristiti vrijeme do utakmice na najbolji način kako bismo se što bolje spremili i došli do rezultata koji svi priželjkujemo - veli igrač slovačkog Trencina.

{$galerijaFotografija}

 

treningu-21(2).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.