Dvojac je to na koji u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Portugala i Luksemburga selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić definitivno ne može računati.

Hadžibegić je iskoristio dodatni spisak i na okupljanje pozvao debitanta Saida Hamulića, napadača Toulousea, te Sanjina Prcića, veznjaka Strasbourga.

- Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Najprije bih izrazio žaljenje što sa nama u ovom kvalifikacijskom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim što brži oporavak. Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim - poručio je Hadžibegić.

- Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu - dodao je selektor BiH.

Utakmica sa Portugalom igra se 17. juna, a meč sa Luksemburgom tri dana poslije.

Portugal nakon dva kola grupe J kvalifikacija za EP ima maksimalnih šest bodova, Slovačka je osvojila četiri, BiH i Island po tri, Luksemburg bod, dok je Lihtenštajn bez bodova.