open-navfaktor-logo
search
Problemi u KSBiH
Zmajevi bez selektora: Duško Vujošević napušta klupu BiH!?
Direktor bh. tima nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje vijest da će Jasmin Repeša sjesti na klupu Zmajeva
31.08.2018. u 13:27
get url
text

Zdravstveni problemi Duška Vujoševića primorali su čelnike Košarkaškog saveza BiH da krenu u potragu za novim selektorom.

Kako trenutno stvari stoje, Vujošević neće moći da nastavio posao na klupi Zmajeva, a s obzirom da je i njegov pomoćnik Mensur Bajramović saopćio da zbog posla koji je dobio u Hong Kongu neće moći da ga zamijeni, u krovnoj kući bh. košarke rade na pronalasku dugoročnog rješenja za selektorsku klupu, a ne samo privremenog tokom septembarskog kvalifikacionog ciklusa.

Ovo je za Mondo potvrdio direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

- Najrealnije je da su u narednih dan, dva riješi pitanje selektora na duži period - istakao je Kovačević za Mondo.

S obzirom da se pojavila informacija da bi Vujoševića mogao da zamijeni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, direktor bh. tima nije želio da potvrdi, ali ni demantuje ovu vijest.

- Ne želim to da komentarišem.

Ipak, istakao je da se užurbano radi kako bi se pronašao Vujoševićev nasljednik.

- Zbog zdravstvenog stanja gospodina Vujoševića, koji treba da radi transplantaciju, a koju smo očekivali da bude ranije, te određenih problema tokom pripreme same operacije, koji će produžiti njegov oporavak, nismo sigurni kada će biti u stanju da vodi ekipu. Samim tim ćemo se vjerovatno opredijeliti da tražimo novog trenera, odnosno novi stručni štab. Treba sa njim sjesti i razgovarati, ali mislim da je trenutno najrealnija opcija da se nađe novi trener, na duži period - naglasio je Kovačević.

Kada je igrački kadar reprezentacije u pitanju, Kovačević je potvrdio da će Jusuf Nurkić i Džanan Musa definitivno pridružiti saigračima, odnosno nastupiti za reprezentaciju.

- Savez je pronašao novac za osiguranje Nurkića i Muse i oni bi trebalo da se pojave. Nurkić će biti tu na početku okupljanja 3. septembra, dok će Musu klub pustiti 6. septembra - zaključio je Kovačević.

Košarkaši BiH okupit će se u ponedjeljak u Sarajevu, te početi pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke tri dana kasnije na domaćem parketu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.