Trener Mladen Žižović posljednjih je dana gledao neke od mečeva kiparskog predstavnika, nastojeći se bolje upoznati s njihovim kvalitetima. Za Kiprane kaže da su favoriti na ovom susretu, ali ipak vjeruje da se iznenaditi može.

- Riječ je o kvalitetnom protivniku koji u svom timu ima i dobre individualce. Bez sumnje su bolji tim od Olimpije. Ipak, sportski se nadati i vjerovati da ćemo ostvariti dobar rezultat i proći dalje. U modernom fudbalu ne pobjeđuju uvijek favoriti, a naše je da prije svega odigramo dobro - izjavio je Žižović za Anadolu Agency (AA).

Zrinjski je tokom vikenda bio pošteđen utakmice protiv Širokog Brijega u domaćem prvenstvu, koju će naknadno odigrati.

- Važno je da smo odmorni i da pružimo maksimum. Je li nam to olakšalo posao na Kipru, vidjet ćemo nakon utakmice. Oni su igrali prije tri dana. Imaju i nekoliko povrijeđenih igrača, što ćemo također pokušati iskoristiti. Plasman u play-off bio bi veliki uspeh za Zrinjski, ali i za bh. fudbal -  smatra Žižović.

U odnosu na Ljubljanu, Zrinjski će biti bez Marija Tičinovića zbog crijevne viroze, kao i kapitena Pere Stojkića koji je nedavno postao otac, te vjerovatno iz tog razloga ostao u Mostaru.

- Raduje činjenica da su skoro svi igrači zdravi i spremni - kazao je Žižović.

Meč APEOL – Zrinjski igra se u četvrtak s početkom od 20 sati na stadionu GSP u Nikoziji