Stručni žiri 21. Izbora najboljeg sportiste BiH, manifestacije u tradicioalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH na trećoj sjednici skratio je danas liste nominovanih u svim kategorijama. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su košarkašica Jonquel Jones, plivačica Lana Pudar i odbojkašica Edina Begić.

Zbog postojeće epidemiološke situacije i ove godine sjednice se održavaju online, a žiri je analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu. U užoj konkurenciji su ženska odbojkaška reprezentacija BiH, futsal reprezentacija BiH i ženska košarkaška reprezentacija BiH, muška rukometna reprezentacija BiH i muška košarkaška reprezentacija BiH.

Kandidati za najboljeg trenera su Goran Lojo (košarka), Anela Ćemalović (plivanje) i Stevan Ljubičić (odbojka).

Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju također je skraćena. U užem izboru su Nadina Mehmedović (tekvondo), Iman Avdić (plivanje) i Tea Kovačević (tenis). Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Faris Durak (dizanje tegova), Ilija Jukić (tekvondo) i Anel Bostandžić (karate).

 - Sa radošću konstatujem da smo obavili još jedan veoma konstruktivan i učinkovit sastanak, a na dobrobit sporta i sportista. Bilo je dosta argumenata, detaljno je proučen svaki prijedlog. Razmatrali smo i neke dodatne nominacije. Niko nije izostavljen. Žiri je odradio veliki dio posla na putu da prepozna one najbolje i najkvalitetnije. Ostalo je da finaliziramo posao na zadnjoj sjednici. Uvjeren sam da i ove godine će nagrade otići u ruke samo onih najboljih i najzalužnijih. Sve dosadašnje odluke donesene su koncenzusom, što je takođe nastavak tradicije kada je upitanju Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i radio televizije BiH. Siguran sam da će i šira bh. javnost biti ponosna na sportske heroje koji će biti promovisani 20. decembra - rekao je Jasmin Mrkonja, predsjednik žirija.