Kako je veliki broj kandidatkinja na listama za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo, kandidovan po prvi put, edukatori su se fokusirali na segmente dobrog javnog nastupa i uspješne internet kampanje.

Osim predavača na edukacijama su prisustvovali i kandidati za nečelnike, predsjednici općinskih organizacija SDA, kao i gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka. Podijelili su svoja iskustva sa kandidatkinjama, kako bi ih motivisali da što bolje i kvalitetnije predstave sebe u kampanji koja slijedi.

Edina Gabela, predsjednica Organizacije Žene SDA Kantona Sarajevo izrazila je zadovoljstvo prisustvom velikog broja vrlo obrazovanih i aktivnih žena članica Stranke demokratrske akcije. Gabela je istakla, kako žene trebaju biti složne, ujedinjene i podrška jedna drugoj u kampanji koja nije nimalo bezazlena. Izrazila je i želju da što veći broj žena bude izabran na predstojećim Lokalnim izborima, kako bi dale svoj doprinos općinama u kojima su kandidovane.

U organizaciji edukacije, pored predsjednice Organizacije Žene SDA Kantona Sarajevo Edine Gabele, učestvovale su i potpredsjednice Amela Divović, Meliha Redžić, sekretarka Nejra Džanko, kao i predsjednice općinskih organizacija. Ispred OO Novi Grad  Elza Gaković, Ilidže Emira Marić-Jašarević, Novo Sarajevo Ernela Eminović, Hadžići Alma Ejubović, Trnovo Emina Mehmedagić, Ilijaš Alma Omerović, Stari Grad Halima Moćević, Centar Lejla Khattab i ispred Vogošće Sabiha Salčin.

Edukacija je organizirana uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su preporučene od nadležnih institucija.