- Zuko je u svom izlaganju izrazila podršku  palestinskom narodu,  koji se evo već desetljećima bori za svoja osnovna prava. Zuko je zamolila amabasadora Namooru da Državi Palestini i palestinskom narodu prenese izraze velikog poštovanja i solidarnosti, te zahvalnost na iskrenom prijateljskom odnosu prema Bosni i Hercegovini.

- Poučeni iskustvima, nadamo se da naš narod neće zadesiti sudbina Palestine - dodala je Zuko.

Amabasador Namoora je u svome obraćanju  podsjetio na historijat tzv.  palestinakog pitanja i više od sedamdeset godina dugu borbu palestinskog naroda, borbu za temeljna ljudska prava i biološki opstanak. Ambasador Namoora je posebno istaknuo značaj Kudsa - Jeruzalema kao univerzalnog središta svete geografije svih monoteističkih religija, ali i mjesta u kojem se danas, nažalost krše osnovna ljudska prava palestinskih muslimana. Oni  su ovih dana bili žrtvama brutalnih napada čak i u vrijeme iftara.

- Unatoč svim pritiscima, Kuds je glavni grad Palestine i nema Palestine bez Kudsa, rekao je Namoora.

U nastavku je ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini naglasio kako njegova država njeguje posebno prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini te dodao da  zdušno podržavaju suživot svih naroda i religija u ovoj lijepoj zemlji, te njezinu cjelovitost i jedinstvo.