open-navfaktor-logo
search
Nije pravo vrijeme
Željo odbio poziv Sarajeva: Nećemo prisustvovati sastanku
FK Željezničar zahvalio se FK Sarajevo na pozivu na sastanak premijerligaša, ali klub s Grbavice smatra da nije pravi trenutak da se razgovara o tekućim problemima, te niko od predstavnika Plavih neće prisustvovati današnjem sastanku.
29.04.2021. u 10:26
get url
text

 - S obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, smatramo da nije odgovarajući trenutak za razgovore. Također, podsjećamo da je FK Željezničar jedan od inicijatora formiranja Udruženja klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH. Klubovi premijerligaši se svakako trebaju dogovarati o koracima i pravcima djelovanja u Premijer ligi BiH, ali ne u samom raspletu i kraju prvenstva - saopćeno je iz Željezničara.

Sarajevo je poslije utakmice sa Zrinjskim u saopćenju za javnost osulo paljbu po arbitrima meča na čelu s Franom Jelićem, uz poruku da su direktno utjecali na ishod meča u Mostaru (1:1). Generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić u dopisu je pozvala premijerligaše na sastanak, a on  je zakazan za danas u 13 sati. 

- Koristimo priliku da vas pozovemo na zajednički sastanak klubova Premijer lige BiH na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja kada je u pitanju fudbal u Bosni i Hercegovini. Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovi našim zajedničkim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas - navedeno je u dopisu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.