open-navfaktor-logo
search
Oglasili se Manijaci
Željini navijači: Moramo biti spremni na dosta nesportskih stvari, ne smijemo praviti početničke greške
Fudbaleri Željezničara za drugi dio sezone pripremaju se u Konjicu.
07.02.2023. u 12:27
get url
text

Plavi će u proljetni dio sezone ući sa novim generalnim sponzorom, a to će biti najvatreniji navijači - Manijaci, čiji logo će krasiti prednju stranu dresa tima sa Grbavice.

- Za nešto više od deset dana počinje drugi dio sezone. Svakom Manijaku, koji se osvrne na prethodnu godinu jasno je da moramo nastaviti u još jačem tempu i tako podizati sopstvenu ljestvicu.

Polusezonu ćemo otvoriti utakmicom protiv Leotara u sklopu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. To znači da ćemo se boriti na dva fronta za potencijalni izlazak u Evropu. U bici za Evropu očekuju nas teške utakmice s klubovima, koji su u mnogo čemu u povlaštenijoj poziciji od nas, te moramo biti spremni na dosta nesportskih stvari od samog starta.

Upravo na tom putu, navijači moraju shvatiti svoju suštinsku ulogu. Ni na koji način ne smijemo praviti početničke greške te upisivati pobjede unaprijed, jer svaka pobjeda se mora zaslužiti i na terenu i na tribinama. Svaka utakmica je nova borba, a za svaku brobu se trebamo posebno spremiti.

Prethodna godina nam može poslužiti kao navijački orjentir i kad je u pitanju odnos prema tribini i odnos prema klubu. Kop južne tribine je brojniji, brojka na gostovanjima raste i sve nam to daje dodatno obaveza ne samo da zadržimo konstantu, već i da napredujemo još više. Nećemo prestati potcrtavati da Grbavica kao polazna tačka i najveća baza navijača, mora biti ispunjenja, jer mnogo je lakše kad imamo napraviti prevagu na terenu uz podršku ispunjenog stadiona, umjesto polupraznog. Grbavica je naša oaza, a mi je moramo njegovati!

Isto tako je bitno da se svi ljubitelji kluba počnu pojavljivati redovnije na gostovanjima, a očekuje nas dosta interesantnih gostovanja. Između ostalog tu su gostovanja u mjestima u kojima se klub, a i grupa nikada nisu pojavljivali.

Zdravi navijački temelji i potencijal se moraju iskorištavati i izvlačiti maksimum iz svake situacije kao i do sada. Iz utakmice u utakmicu, kompaktno, ozbiljno i s jedinstvenim pristupom te rezultat sigurno neće izostati.

Za kraj: Interes svakog pojedinca mora biti sinergija svih ljudi kojima je ovaj klub i ova grupa na prvom mjestu - saopćili su Manijaci na svojoj Facebook sranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.