open-navfaktor-logo
search
Derbi 8. kola PLBiH
Željezničar pokvario rođendan Škriparima i vratio se na lidersku poziciju
U derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Željezničara s visokih 3:0 savladali su Široki Brijeg na Pecari
02.09.2018. u 21:51
get url
text

U utakmici koja je obilovala prilikama gosti iz Sarajeva bili su precizniji, pa su zasluženo stigli do tri nova boda zahvaljujući kojima će reprezentativnu pauzu provesti na liderskoj poziciji domaćeg šampionata.

Utakmicu su nešto bolje otvorili domaći fudbaleri. Imali su nekoliko opasnih napada fudbaleri, koje je u ovom meču s klupe predvodio Denis Ćorić, ali mreža iza leđa Kjosevskog nije se zatresla.

Sjajnu priliku u 20. minuti imao je Veselinović poslije dobrog proigravanja Čurjurića.

Dvije minute nakon velike prilike Željezničara uslijedio je kraći prekid utakmice. Izazvali su ga domaći navijači koji su danas slavili svoj 22. rođendan. Nažalost, zbog onoga što se desilo u preostalih manje od 70 minuta, neće ga pamtiti po dobrom.

Bilobrk je sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu poslije udarca Krpića. Loptu je skrenuo u korner. Ipak, samo nekoliko trenutaka kasnije golman Širokog nije imao šanse. Ubačaj Blagojevića u vodstvo je pretvorio Matej Rodin. Bio je to njegov prvjenac u dresu najtrofejnijeg bh. tima.

{$galerijaFotografija}

S minimalnom prednošću ekipa Milomira Odovića otišla je na poluvrijeme.

Trener Željezničara bio je u prvom poluvremenu primoran napraviti jednu izmjenu. Umjesto povrijeđenog Mladena Veselinovića na teren je poslao Asima Zeca.

Upravo je Zec u 58. minuti udvostručio prednost Plavih, nakon što se našao na pravom mjestu poslije dobre akcije Šabanadžovića.

Radost i slavlje najvatrenijih navijača Željezničara nije se kako treba ni smirilo, a već je bilo 0:3 za goste. Strijelac je bio Sulejman Krpić.

U preostalom dijelu utakmice Široki je sve karte bacio u napad. Zbog isključenja Bakrača u posljednjih 20 minuta imao je i igrača više, ali se rezultat nije mijenjao. Iako su domaći imali nekoliko dobrih prilika Kjosevski je ostao nesavladan, a Željo je upisao veliku pobjedu kojom se vratio na vrh tabele.

siroki brijeg zeljeznicar (1).JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.