Borba za vlast

Zbog tuče u Fudbalskom savezu RS-a policija uhapsila jednu osobu

Objavljeno: 20.09.2019. u 18:27

O ovom incidentu danas je govorio i predsjednik Fudbalskog saveza RS-a Mile Kovačević

FOTO: FSRS.ORG

Policija Republike Srpske danas je u Banjoj Luci uhapsila jednu osobu zbog tuče u prostorijama Fudbalskog saveza RS-a.

- Policijski službenici PU Banja Luka postupili su po prijavi i uhapsili jednu osobu. Preduzimaju se mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i kvalifikacije krivičnog djela – navedeno je iz PU Banja Luka.

O ovom incidentu danas je za Mondo.ba govorio i predsjednik FSRS Mile Kovačević, a njegova izjava otkriva i učesnike u incidentu zbog kojeg je morala intervenisati policija. 

Naime, fudbalski radnici u RS-u, predvođeni predsjednikom Borca Vicom Zeljkovićem, inače sestrićem člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, nastoji smijeniti aktueltnog predsjednika FSRS sa te funkcije.

- U toj pravnoj utakmici, pobijediće stručniji, pametniji i sposobniji, tu nema nikakvih problema. Ali, pogledajte te "nosioce promjena", čiji je predstavnik Novak Damjanović u prostorijama Saveza napao fizički generalnog sekretara Gorana Ćejića. Policija ga uhapsila i odvela! Što o tome ne pričate, da ti što donose promjene, rade i takve stvari - kazao je Kovačević.

Izvor:   Mondo.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije