open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog minerskih radova: Povremena obustava saobraćaja na putu Sarajevo - Trnovo
Jutros je u kotlinama i uz riječne smanjena vidljivost zbog magle, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.
09.10.2020. u 08:04
get url
text
Radovi na putu, ilustracija
Radovi na putu, ilustracija

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas su, zbog izvođenja minerskih radova, u terminima od 09 do 10 sati i od 12 do 16 sati najavljene povremene kraće obustave saobraćaja (do 10 minuta) na putnom pravcu Sarajevo - Trnovo (u naselju Krupac).

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila teža od 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Radi se i na dijelu Travnik - Vitez (Nova Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Šićki Brod - Orašje, Gradačac - Ormanica, Maglaj - Doboj, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.