- Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom duži vremenski period preduzimaju mjere i radnje na pronalasku osobe za koju se raspolaže informacijama da je uključena u kriminalne aktivnosti u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem ljudi - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Na području Kantona Sarajevo, tačnije na Ilidži, inspektori za strance locirali su i uhapsili državljanina Iraka inicijala M. A.

- Prema državljaninu Iraka, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti, te mu izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH. On je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljen sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi - navodi se u saopćenju SPS-a.

Dodaje se da će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim, davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH.