To znači da će računi za april biti "veliki" jer do tada je trajalo obavezno zagrijavanje stanova, a od maja pa do septembra računi će biti umanjeni jer će se plaćati samo fiksni troškovi.

- Zahvaljujemo se na povjerenju našim korisnicima, građanima i privrednim društvima u Kantonu Sarajevo. Također, najavljujemo nastavak proširenja mreže korisnika zajedno sa investitorima u građevinske objekte, kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj partnerskoj saradnji, čime zajednički utječemo na smanjenje broja ložišta i zagađenja zraka u Kantonu Sarajevo. Pogonska spremnost Toplana, a prema Uredbi o općim uvjetima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije ostaje do 15. 05. 2020. godine u slučaju niskih temperatura.

Na kraju sezone grijanja, koja je zvanično počela 15.10.2019. godine, možemo istaći da smo imali temperaturno povoljnu zimsku sezonu, sa do sada 191 danom aktivnog grijanja, posebno ističemo mjesec oktobar zbog čega smo korisnicima sa fiksnim računima umanjili za 10 posto. Uz pojedinačne probleme na zastarjeloj mreži i infrastrukturi koji su riješeni zahvaljujući našim dežurnim timovima kroz 532 intervencije, nismo imali većih zastoja u isporuci toplotne energije - poručili su iz Toplana.