- U nešto manje od 30 dana predsjednik Željko Komšić i rukovodstvo stranke uvjerili su se u iskrene namjere naših ljudi da se bore za bolje uslove života svojih sugrađana. Veliko hvala dugujemo građanima koji su nas podržavali kroz ovu kampanju i koji su svakom gradu koji smo posjetili iskazali dobrodošlicu - naveli su iz DF-a i dodali:

"Zbog drugačijeg načina vođenja kampanje u uslovima pandemije koja nas je zadesila, predsjednik Komšić i rukovodstvo stranke nisu uspjeli obići sve naše organizacije poput onih u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Jablanici, Konjicu, Prozoru, Čapljini, Zenici, Kaknju... Našim ljudima i građanima u tim mjestima dugujemo izvinjenje, sigurni u to da bi i u tim mjestima imali toplu dobrodošlicu. Vjerujemo da ćemo nakon izbora imati priliku za druženje".

Dodaju da će od onih koji budu izabrani kao vijećnice i vijećnici ili načelnici uime Demokratske fronte, uz čast i poštenje, tražiti da imaju stalni kontakt sa građanima i da vode računa da su ih građani izabrali i da oni prate njihov rad.

- Također, želimo svim našim organizacijama čestitati na kampanji u kojoj smo se svi morali prilagoditi uslovima u kojima se odvija i mišljenja smo da smo uspjeli građanima približiti ideje i ciljeve Demokratske fronte. Na kraju, građane pozivamo da izađu na izbore i glasaju za one koji će naredne četiri godine biti oni koji će u naše ime donositi odluke. Vi, građanke i građani Bosne i Hercegovine odlučujete, sad je vrijeme da odredite svoju budućnost i budućnost svojih sugrađana. Vaš glas odlučit će hoće li Bosna i Hercegovina pobijediti. Mi smo sigurni da ćete donijeti ispravnu odluku - zaključuju u saopćenju.