Nedjelja, 26.06.2022.
FOTO: Fena

Završen protest antifašista u Sarajevu, nije bilo incidenata

Prema procjenama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu (MUPKS) danas je na protestnoj šetnji u Sarajevu, zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga u Katedrali Srca Isusova, bilo više od 5.000 učesnika.

To je za Fenu kazao glasnogovornik MUPKS Mirza Hadžiabdić te dodao da nije bilo incidenata. 

Saobraćaj je bio obustavljen od 12.40 do 13.35 sati u području oko Katedrale, a nakon završetka mise ponovo je normalizovan.

Veliki broj antifašista u Sarajevu se okupio kako bi odao počast žrtvama zločinaca NDH tokom Drugog svjetskog rata u Sarajevu, i protestujući zbog mise u sarajevskoj katedrali žrtvama Bleiburga, te su se, pjevajući antifašističke i partizanske pjesme, zaputili mirnom šetnjom sa Marijin Dvora do Vječne vatre, gdje su za kratko blokirali saobraćaj.

Po okončanju mise u katedrali, okupljeni antifašisti su se razišli.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uspješno realizovali aktivnosti u vezi osiguranja nesmetanog održavanja vjerskog obreda u sarajevskoj katedrali "Srca Isusova", kao i komemorativnu šetnju organizovanu od SABNOR-a BiH, kojoj je prisustvovalo više od pet hiljada osoba. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti sa elementima nasilja, te se ovom prilikom zahvaljujemo građanima na saradnji i razumjevanju. Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji planiranih aktivnosti, kao i pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, upućuje izraze zahvalnosti za saradnju i čestita im na visoko profesionalnom odnosu tokom realizacije današnjih aktivnosti - naveo je Hadžiabdić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh