Na današnjoj sjednici razmatrana je interpelacija koju su podnijeli zastupnici Naše stranke, Nezavisnog bloka i SDP-a, ali nakon glasanja nije bilo dovoljno podrške.

VEZANI TEKST - "Opasni po život građana": Tegeltija opet pozvan na ostavku, on poručio da ne želi lekcije o obrazu

U ime potpisnika interpelacije Predraga Kojovića, Nermina Nikšića, Aide Baručije, Saše Magazinovića, Nade Mladine, Zukana Heleza, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta predložen je sledeći zaključak:

- Uzimajući u obzir neadekvatno postupanje, traži se da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija podnese ostavku na tu dužnost.

Od 33 prisutna zastupnika 14 je bilo "za", 15 "protiv", a četiri su bila suzdržana.

Zastupnici nisu prihvatili ni zaključak zastupnika A-SDA Jasmina Emrića kojim je od Vijeća ministara zatraženo da u roku od 60 dana pripremi i dostavi na razmatranje i usvajanje plan saniranja ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom Covida-19 i oporavka privrede u BiH za period 2021-2025. godina.

Ovaj zaključak nije dobio potrebnu entitetsku većinu poslanika iz Republike Srpske, te je upućen Kolegiju doma na usaglašavanje.

Zastupnici su u nastavku sjednice raspravljali o uvođenju PDV-a za kladionice.

Tu tačku dnevnog reda predložio je Klub zastupnika SDA, a radi se o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost po hitnom postupku.

Nakon kraće rasprave zastupnici nisu podržali hitnu proceduru, a prijedlog SDA upućen je na usaglašavanje.