Kultna limuzina

Zašto se VW Passat neće više proizvoditi u Njemačkoj

Objavljeno: 17.11.2018. u 22:28

Volkswagen ima u pripremi nove adute, a među njima sasvim sigurno nije Passat

Kapaciteti u Emdenu ući će u fazu pripreme za proizvodnju novih električnih modela

To ne znači da su "passatu" odbrojani dani. Naprotiv, on je i dalje bitan za Volkswagen kao jedna od najprodavanijih limuzina u Evropi, ali će po pokazateljima vremenom gubiti na važnosti. To potvrđuju i trenutni prodajni rezultati, prema kojima je prodaja "passata" sa 127.325 primjeraka u prvih devet mjeseci pala za 5,6 % u odnosu na isti period prošle godine.

Passat će ipak ostati, ali pločicu "Made in Germany" zamijenit će ona na kojoj piše "Made in Chech Republic". Da, proizvodnju Passata će po svemu sudeći preuzeti Škoda, dok će kapaciteti u Emdenu ući u fazu pripreme za proizvodnju novih električnih modela, javlja AutoNews. Radi se o tvornici u Kvasinyju, gdje se trenutno proizvodi Superb. Kako je Škoda blizu proizvodnog maksimuma, istovremeno se traži lokacija za novu tvornicu, a navodno Bugarska i Turska imaju dobre šanse. 

 

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije