Prema informaciji dostavljenoj Vladi iz FUP-a, ostvaren je hitan kontakt sa tužiocem Darkom Martinčevićem, koji vodi istragu ovog predmeta, kao i sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, te je održan sastanak na kojem je dogovoreno da će svim radnjama rukovoditi tužilac, koji će izdavati zadatke kako pripadnicima FUP-a, tako i pripadnicima MUP-a KS, a kako se ne bi preklapali.

Sa Živkovićem je nakon ranjavanja djelimično obavljen razgovor, ali zbog njegovog teškog stanja on će morati biti ponovljen, kada on bude psihofizički sposoban dati kvalitetniju izjavu o eventualnim saznanjima. Također su prilikom uviđaja od njega izuzeti mobilni telefoni koji će biti vještačeni.

U informaciji je navedeno i da je obavljen razgovor sa više svjedoka, te je izuzet videonadzor koji će se koristiti u daljoj istrazi, a upućeni su dopisi i OSA-i i SIPA-i o njihovim eventualnim saznanjima.

Prema informaciji iz MUP-a Kantona Sarajevo, a u kojoj je detaljno opisan događaj od 16. marta u kojem je teške povrede zadobio Živković, Odjeljenje za krvne i seksualne delikte je nakon uviđaja, izuzimanja snimaka videonadzora, te razgovora sa svjedocima i samim oštećenim Živkovićem, 21. marta Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavila izvještaj protiv nepoznate osobe za krivično djelo pokušaj ubistva.

Ono što je zabrinjavajuće u cijeloj ovoj priči je to što je u informaciji MUP-a Kantona Sarajevo navedeno da su gotovo identičan izvještaj dostavili i 24. februara ove godine, također protiv "NN osobe".

U tom izvještaju navedeno je da je nepoznata osoba 15. februara u ulici Miroslava Krleže do broja 12 iz vatrenog oružja pokušala ubiti Živkovića.

Dakle, na istoj lokaciji kao i drugi put, na njega je neko pucao, s tim što tada nije bio pogođen.

U informacijama MUP-a KS i FUP-a nigdje se ne navodi da je nakon prvog pokušaja ubistva Živkovića bilo ko reagirao u smislu dodjeljivanja policijske zaštite čovjeku na kojeg se očigledno neko žestoko namjerio.

Prema nezvaničnim informacijama koje su objavljene u medijima, Živkovića trenutno u bolnici čuva policija, ali se postavlja pitanje zašto to nije učinjeno nakon prvog pokušaja ubistva i čiji je to propust.