open-navfaktor-logo
search
Zemljak na zemljaka
Zašto Cristiano Ronaldo ne voli igrati protiv Mourinhovih ekipa?
Osim što se Cristiano Ronaldo vratio na "Teatar snova", Portugalac će odmjeriti snage protiv ekipe Josea Mourinha, s kojima u prošlosti i nije imao pretjerano dobar skor
23.10.2018. u 14:28
get url
text

Tri godine su proveli skupa i tu je Ronaldo briljirao, no na suprotnim stranama, portugalski strateg češće je odnosio pobjedu.

Manchester United i Juventus večeras će na Old Traffordu odmjeriti snage u susretu 3. kola Lige prvaka.

Ovaj susret bit će poseban zbog mnogo čega. Osim što se Cristiano Ronaldo vratio na "Teatar snova", Portugalac će odmjeriti snage protiv ekipe Josea Mourinha, s kojima u prošlosti i nije imao pretjerano dobar skor. Naime, peterostruki osvajač Zlatne lopte igrao je protiv Mourinhovih timova čak 14 puta, a postigao je samo jedan pogodak.

Sudeći prema kvotama koje je odredio MOZZART, fudbaleri Uniteda večeras neće imati ulogu favorita. Kvota na pobjedu Crvenih đavola je 2.85, na remi 3.15, dok kvota na pobjedu Juventusa iznosi 2.55. I za ljubitelje drugih kladioničarskih opcija MOZZART je pripremio zanimljive kvote u jednom od derbija 3. kola Lige prvaka, a možete ih pogledati OVDJE.

Prva utakmica između dvojca odvila se dok su obojica bila u Portugalu. CR je igrao za Sporting, a Mourinho je vodio Porto te dvaput u dva susreta odnio pobjedu, a Ronaldo do pogotka nije došao.

Nastavilo se to i nakon odlaska u United. Crveni đavoli bili su favoriti za pobjedu nad Portom u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2003/2004, no nije Ronaldo ni tad uspio zabiti protiv Mourinhove ekipe, a Porto je prošao dalje.

Prvo što je CR7 uspio napraviti protiv tima koji je predvodio njegov zemljak bila je asistencija, i to protiv Chelseaja, a prvi pogodak Mourinhovoj ekipi zabio je 2009. godine, kad je kontroverzni strateg vodio Inter.

Od tada su tri godine proveli u istom klubu, te se nisu pretjerano susretali. No ovaj okršaj Lige prvaka oživjet će staro rivalstvo!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.