open-navfaktor-logo
search
UIOBiH
Zaplijenjeno cigareta i duhana u vrijednosti 63.500 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Banje Luke privremeno su oduzeli cigarete i duhan koji su se prodavali na "crnom tržištu" u vrijednosti od 63.500 KM, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
31.10.2021. u 12:18
get url
text
Oduzete cigarete, Banja Luka
Oduzete cigarete, Banja Luka

- Aktivnosti na terenu provedene su na više lokacija, a akcizna roba je oduzeta od 70 fizičkih i pravnih lica na području Banje Luke. Ukupno je oduzeto 6.204 kutija cigareta, 1.263 kutije ručno punjenih cigareta i 96 kg sitno rezanog duhana. Radilo se o robi koja nije bila obilježena akciznim markica UIO i nije postojala dokumentacija o porijeklu robe, već se prodavala na "crnom tržištu" bez obračunate akcize i PDV-a - saopćeno je iz UIOBiH.

Akciju na terenu su provodili službenici Sektora za provođenje propisa UIO i službenici grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz sva četiri regionalna centra UIO, Banja Luke, Sarajeva, Tuzle i Mostara.

Protiv osoba koja su počinila prekršaje biće pokrenuti postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.