Današnja hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je zaključena jer zastupnici nisu mogli glasati o predloženim tačkama dnevnog reda među kojima je i Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Razlog je što, uprkos pozovima i apelima, na sjednicu nije došao predlagač premijer Edin Forto, odnosno ministar finansija. 

- Možemo konstatirati da za predložene tačke nemamo uvodničara, stoga zaključujem današnju hitnu sjednicu. Pozivamo premijera Edina Fortu da do 31. 12. uputi zahtjev Skupštini KS za zakazivanje hitne sjednice kako bismo usvojili predložene tačke, odnosno, budžet za 2020. godinu. Pozivamo premijera da shvati ozbiljnost situacije, kako ne bi nastao pravni haos u Kantonu Sarajevo  - rekao je Mirza Čelik, predsjedavajući Skupštine KS. 

Među predloženim današnjim tačkama dnevnog reda bili su Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta KS za 2019. godinu - hitni postupak, Prijedlog zakona o izmjeni zakona o izvršenju budžeta KS za 2019. g - hitni postupak. Zatim, prijedlog budžeta KS za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta KS za 2020. godinu i Prijedlog odluke o davanju sagalsnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.