Načelnik Ajnadžić, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, potpisao zaključak kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 50.000 maraka za potrebe Opće bolnice u nabavci zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od koronavirusa (COVID-19).

- Interes Općine Centar je da svim medicinskim ustanovama pomognemo u nabavci neophodne opreme s ciljem da zdravstvena usluga bude bliže i efikasnija prema našim građanima. Od početka marta, otkako je proglašeno vanredno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa, ovoj ustanovi kao i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu smo nabavili vozila za prijevoz pacijenata i izdvojili 50.000 maraka za nabavku jednokratnih posteljina, te smo nabavili i postavili dezinfikacioni tunel na ulazu u ovu bolnicu. Također smo za ovu ustanovu izdvojili 60.000 maraka za nabavku respiratora i dvije termalne kamere - kazao je načelnik Ajnadžić. 

Odobrena sredstva će biti prebačena na račun Opće bolnice odmah po potpisivanju protokola, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

- S obzirom na novi sistem rada gdje Opća bolnica prima gotovo 90 posto pacijenata iz grada koji traže bolničko liječenje odobrena sredstva ćemo usmjeriti prema našem Urgentnom centru i poboljšanju uvjeta u svim odjeljenjima i disciplinama urgentnog medicinskog zbrinjavanja koja djeluju u okviru ovog centra, jer je on ključno mjesto spašavanja života naših sugrađana - kazao je Gavrankapetanović.