- Kupio sam najjeftiniji autobus u Velikoj Britaniji koji sam mogao naći. Guglao sam jeftini autobusi i izbacilo mi je ovaj. Stavili smo na njega naljepnice koje su, za poređenje, koštale više od samog autobusa - rekao je Wilson, koji očito nije računao na to da će kvaliteta kupljenog vozila biti u skladu s cijenom.

Problemi su počeli odmah po polasku. Ispred Anfielda se okupilo 50 navijača te su zajedno krenuli na put, ali već na putu do pet kilometara udaljenog trening-centra Melwood, gdje su se planirali zaustaviti, postalo je jasno da će put biti paklen jer nije radila klima niti su se mogli otvoriti prozori.

Do polaska im nije stigla ni potvrda od osiguranja da 22 godine starim autobusom mogu ući u Francusku, pa su u Melwoodu stali na obilazak i čekali vijesti. Ispostavilo se da autobus ne zadovoljava pariške ekološke standarde.

- Zabrinuo sam se zbog ljudi koji su imali ulaznice i bili su jako uzbuđeni. Opcija da ne stignemo u Pariz nije postojala. Odlučio sam da ćemo prijeći na plan B, nazvao neke ljude i uspjeli smo osigurati drugi autobus, koji je ispunjavao kriterije - ispričao je Wilson, prenose britanski mediji.

Na kraju su u hotel u zabačenom dijelu Francuske stigli u četiri ujutro, sasvim dovoljno prije finala koje njihov klub igra večeras protiv Real Madrida od 21 sat.

Putovanje se odužilo i Wilsona je koštalo puno više od očekivanog, ali putnicima je naplatio samo jednu funtu i ne žali ni za čim.

- Nakon ovoga ću morati objaviti bankrot, ali svaka čast svima u autobusu. Kapetan tone s brodom pa ni ja nisam napustio ovaj autobus, iako bi mi bilo draže da smo stigli onim prvim - rekao je youtuber.