open-navfaktor-logo
search
NBA play-off
Warriorsi velikim preokretom poveli s 2:0 protiv Trail Blazersa
Serija sada seli u Oregon, a naredna utakmica je na programu sa subote na nedjelju tri sata nakon ponoći
17.05.2019. u 07:46
get url
text

Košarkaši Golden State Warriorsa protekle noći savladali su Portlanda Trail Blazerse sa 114:111 i tako poveli s 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Za razliku od prvog meča, gosti su u drugom susretu igrali mnogo bolje. Poslije prvog poluvremena ekipa našeg Jusufa Nurkića imala je čak 17 poena prednosti, no nažalost po njih nije ih uspjela sačuvati do kraja utakmice.

Koliko je duel bio zanimljiv najbolje govori podatak da su Trail Blazersi četiri minute prije kraja imali "plus osam", ali su domaći košarkaši zahvaljujući Stephu Curryju i Draymondu Greenu uspjeli kreirati totalni preokret.

Pobjedu domaćem timu osigurao je Andre Iguodala koji je u posljednjem napadu ukrao loptu Damianu Lillardu koji je tražio šut za tri poena kojim bi ekipu odveo u produžetke. Portland je protekle noći pogodio 18 od 39 šuteva za tri poena.

Najefikasniji kod Warriorsa bio je Steph Curry sa 37 poena i po osam skokova i asistencija. Klay Thompson je ubacio 24 poena, dok je Dreymond Green postigao 16 poena te ostvario deset skokova i sedam asistencija uz pet uspješnih blokada.

Damian Lillard je susret okončao sa 23 poena, pet skokova i deset asistencija, a CJ McCollum je zabio 22 poena. Za razliku od prve utakmice u kojoj je ubacio svega tri koša, Seth Curry je ovoga puta brojao od 16.

Serija sada seli u Oregon, a naredna utakmica je na programu sa subote na nedjelju tri sata nakon ponoći, gdje će Ratnici ponovo biti bez Kevina Duranta, čija je povreda očito ozbiljnija negoli se to na početku mislilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.