open-navfaktor-logo
search
"Bit će ih još..."
Vučiću opet nije dobro: Crna Gora usvojila Rezoluciju o genocidu, nisu konsultovali Srbiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se u vezi sa Rezolucijom o genocidu u Srebrenici koja je usvojena sinoć u Skupštini Crne Gore. 
18.06.2021. u 15:32
get url
text

- Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živjela Srbija i srpski narod- naveo je.

 Srbija je očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali nije očekivala da će oni doći od najbližih, kazao je Vučić. 

- Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju. Spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranima i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju. Zato nećemo nikada pozivati ljude da negdje ljetuju ili ne ljetuju. Ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke, nikada i ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije. I koji gledaju kako da uvrijede našu zemlju i obečaste naš narod - rekao je Vučić.

Naglasio je kako slijede nove rezolucije. 

- Imat ćemo još rezolucija i dekleracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti i neke druge rezolucije. Svi će govoriti kako to nije upereno protiv srpskog naroda. Svima vam je jasno zašto i zbog čega su donijete. Ali, mi ćemo nastaviti razgovarati sa svima. Da pokazujemo da želimo najbližu saradnju - rekao je, između ostalog. 

Kazao je da će Srbija analizirati odluke crnogorskog parlamenta i da neće donositi ishitrene odluke. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.