open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Vučić obećao nastavak pomoći Drvaru
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je iz Srbije na račun Drvara uplaćeno 925.000 eura, otvoren pogodon Fabrike "Yumco“, a najavio je i pomoć za obnovu Doma zdravlja.
29.01.2020. u 14:41
get url
text
get url
text

Tokom posjete toj lokalnoj zajednici, u kojoj je počeo da radi pogon fabrike "Yumco" iz Vranja sa 80 zaposleno i za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 eura, precizirao je da je 925.000 eura namijenjeno za "Vodovod", infrastrukturu i druge projekte.

-Na Srbiju možete da računate onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju. Koliko Drvar voli Srbiju, toliko i mi volimo vas – ustvrdio je Vučić.

On je u Drvaru prisustvovao i otvaranju filijale Komercijalne banke. Posao u pogonu "Yumca" u Drvaru trebalo bi da dobije još 20 radnika, a predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da će to unaprijediti život i omogućiti povratak u tu općinu.

Obećao je pomoć Srbima u Drvaru, iako teritorijalno pripadaju drugom bh. entitetu, Federaciji BiH. Načelnica Drvara Dušica Runić rekla je danas da Republika Srpska pomaže povratak Srba u taj grad, te da posljednjih godina podrška stiže i iz Srbije. Vučić i Višković posjetili su danas u Drvaru i Spomen-kompleks "25. maj" u kome su Titova pećina i Muzej.

Srbijanski predsjednik je prethodno danas posjetio Mrkonjić Grad u bh. entitetu RS, gdje je dobio i povelju počasnog građanina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.