- Kada govorite o sukobu u Ukrajini i na prostoru bivše Jugoslavije, za ratni sukob je uvijek potrebno dvoje. Nije bilo Miloševićeve krivice prije početka NATO agresije, ali je morao da shvati posljedice. To bih poručio Zelenskom i Putinu. Suštinsko je pitanje da li i jedni i drugi žele prekid rata ili žele pobjedu. Plašim se da svi žele pobjedu. Plašim se da će to za nas biti veoma teško. Naša pozicija u ovom trenutku je užasna – rekao je Vučić.

"Toliko je laži rečeno o Srbiji" 

On je kazao da neće podržavati secesiju bilo gdje u regionu samo zato što tamo žive Srbi i da će Srbija čuvati granice.

Komentirao je obraćanje video-linkom Komšića u Briselu.

– To što je Željko Komšić govorio o Srbiji u Briselu ovih dana, a niko mu nije odgovorio, nije zato što se plašimo… Oćutao sam i na intervju Mila Đukanovića kome su za sve krivi Vučić i SPC. Ne znam o čemu bih razgovarao sa Milom Đukanovićem. Njegovo interesovanje je kako da uništi SPC, a moje da ekonomski napredujemo. Pustili smo ih da govore da bismo sačuvali mir i sigurnost, a oni su sigurni da mogu Srbiji da naštete. Toliko je laži rečeno o Srbiji.

Mi moramo da se ponašamo tako da sačuvamo glave ljudima i unaprijedimo ekonomiju. Zbog toga, moramo da poštujemo pravo jačeg. Kako i na koji način mi da preživimo? Između svega toga moramo da poštujemo međunarodno javno pravo i da sačuvamo svoju državu. Da li će biti moguće da mi sve izdržimo? Ne mogu to da vam kažem danas jer ne znam šta nas čeka sutra – rekao je on za TV Prva

Vučić kaže da se Srbiji dogodilo mnogo toga goreg nego Ukrajini i to od NATO država.

Srbija ima najjaču vojsku na prostoru bivše Jugoslavije 

– Bombardovali su RTS i ubili 16 ljudi. NATO je bombardovao RTS – rekao je Vučić.

On je podsjetio da Srbija sada ima najjaču vojsku na prostoru bivše Jugoslavije, ali da garantuje da Srbija tu snagu neće koristiti protiv tih država.

– Kao pijan plota se držim riječi koje izgovaram – rekao je on.