Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Zoran Krtalić - na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Mostaru, Randžana Hadžibegović-Haračić - na poziciju predsjednika Općinskog suda u Bugojnu, i Erol Husić - na poziciju predsjednika Općinskog suda u Cazinu.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Branka Malović - na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Sokocu, i Aid Hanušić - na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani predsjednici sudova će stupiti na dužnost 22. marta 2021.godine, saopćeno je iz VSTV-a.