open-navfaktor-logo
search
Dogodilo se u Livnu
Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio presudu protiv Ajnura Nice za ubistvo profesora
Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odbilo je u petak žalbe Kantonalnog tužilaštva u Livnu i branioca optuženika, te potvrdilo odluku Kantonalnog suda u Livnu kojom je 23-godišnji Ajnur Nice proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina.
25.02.2022. u 17:09
get url
text

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Livnu u junu prošle godine izreklo je prvostepenu presudu kojom je optuženi Ajnur Nice iz Kruščice pored Viteza proglašen krivim za ubistvo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Livnu.

Prema optužnici, dana 17. decembra 2020. godine oko 15,05 sati, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao umirovljeni profesor Stipo Perković iz Livna, koji ga je nakon kratkog razgovara sjeo u svoje motorno vozilo marke "Mercedes".

Perković i Nice odvezli su se na područje ispod veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice i poslije određenog vremena provedenog u vozilu Nice je usmrtio umirovljenog profesora, zadavivši ga na suvozačevom mjestu.

Nakon toga je beživotno tijelo umirovljenog profesora ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga suhom travom i grančicama, iz njegovih hlača uzeo je novčanik i novce u manjem iznosu te se motornim vozilom odvezao u Vitez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.