open-navfaktor-logo
search
Sjajne vijesti
Vratili se na Poljud: Fudbaleri Hajduka počeli trenirati
Fudbaleri splitskog Hajduka od danas treniraju na stadionu, po posebnim, unaprijed dogovorenim i odobrenim, pravilima kojih se svi moraju pridržavati.
13.04.2020. u 14:47
get url
text

Tako će u istom terminu na stadionu moći boraviti samo po dvojica igrača, piše 24sata.hr. Jedan će raditi na glavnom, a drugi na pomoćnom terenu, a sve po programima koji su pripremili kondicioni treneri Toni Modrić i Šime Veršić.

Svaki igrač dobit će na mobitel raspored vježbi, dionice i tempo kojim mora raditi, a treneri će ih pratiti sistemom Catapult, kojim i inače pomoću GPS-a nadziru njihovo kretanje na treninzima.

- Zatražili smo mišljenje Štaba za civilnu zaštitu i dobili odobrenje za ovakav vid aktivnosti. Bolje je da igrači trče na stadionu koji je izolovan od vanjskoga svijeta, nego po Žnjanu ili ranije po Marjanu gdje ima jako puno ljudi. Naravno, svi se moraju pridržavati uputa, pa se tako igrači neće međusobno sretati, neće se ni zadržavati na stadionu, niti će koristiti svlačionice... Na stadion će dolaziti od svojih kuća obučeni za trening, a nakon treninga se također vraćaju kućama gdje će se i tuširati - pojasnili su iz Hajduka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.