open-navfaktor-logo
search
Prihvaćen sporazum
Vozaču kamiona godina zatvora zbog nesreće u Sarajevu u kojoj je poginuo 11-godišnjak
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je presudu kojom je Rezalija Razić (1964) osuđen na godinu zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio 11-godišnji dječak iz Sarajeva.
18.05.2022. u 10:28
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Optužen vozač kamiona zbog nesreće u Nedžarićima u kojoj je poginuo dječak

Kako je za Faktor potvrđeno iz Suda, Razić je osuđen nakon što je razmatran i prihvaćen sporazum o priznanju krivnje, koji je sklopio sa Tužilaštvom KS, a kojim se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na visinu sankcije koju mu Sud izrekne.

Razić je 9. decembra prošle godine, oko 18.15 sati, u ulici Ramiza Salčina, nedaleko od Osnovne škole "Aleksa Šantić", prilikom skretanja kamionom u jedan od krakova ove izuzetno uske uličice, bočnom stranom vozila udario dječaka, koji je usljed zadobijenih teških povreda preminuo dan kasnije u KCUS-u.

Tužilaštvo KS na teret mu je stavilo teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Roditelji stradalog dječaka, s obzirom na sve okolnosti nesreće, nisu teretili vozača za smrt djeteta.

VEZANI TEKST - Odgođeno rušenje ograda u ulici Ramiza Salčina, mještanima odluku saopćio policajac

U ulici Ramiza Salčina dva dana poslije nesreće okupilo se nekoliko stotina građana na mirnom protestu. Uplakani roditelji i mještani su kazali kako su više puta nadležnima ukazivali da je ulica kojom djeca idu i vraćaju se iz škole preuska, neosvijetljena i bez trotoara.

Podvukli su da taj problem traje više od 10 godina, te najavili kako će se ponovo okupiti ukoliko nadležni ne reagiraju.

Nadležna inspekcija Općine Novi Grad za utorak je bila najavila da počinje rušenje ograda oko kuća u ovoj ulici, a kako bi se proširila cesta kojom se učenici kreću do osnovne škole. Međutim, iz zasad nepoznatih razloga, rušenje je odgođeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.