Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Doboja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu, upozoravaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba. U istočnim krajevima kolovoz je mjestimično mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj - Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog asfaltiranja od 08 do 15 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode - Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na regionalnom putu Bihać - Skočaj (dionica Zavalje - Međudražje), zbog asfaltiranja od 07 do 20 sati saobraćaj će biti obustavljen.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Sarajevo sjever - Lepenica, kao i magistralni putevi Kladanj - Stupari, Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Doljani - Metković, Lanište - Ključ i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).

U većem dijelu naše zemlje saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Za vikend se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima.