Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) u vremenu od 08.00 do 16.00 sati obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad  (u mjestu Bjelajce).

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Danas će, u periodu od 12.00 do 24.00 sata, doći do obustave saobraćaja na graničnom prijelazu Rača - Sremska Rača. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na GP Popovi - Badovinci, saopćeno je iz BIHAMK-a.