open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači, oprez: Ovo su dionice na kojima ima ugaženog snijega
Zbog zasniježenog kolovoza obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Mokro-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).
27.12.2020. u 08:10
get url
text

Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a BIHAMK izdvaja puteve: Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad i Ripač-Vrtoče.

Na putevima u zapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Pažnju skreću i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je od 07 do 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.