BIHAMK

Vozači koji putuju na duže relacije neka prave pauze zbog visokih temperatura

Objavljeno: 11.08.2019. u 09:08

Na graničnim prijelazima Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera

Praviti pauze na dužim destinacijama

FOTO: Kemal Softić

I danas se očekuju izrazito visoke temperature, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na sve vozače koji putuju na duže relacije, da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duga kolona vozila je na izlazu iz BiH, a na prijelazu Bosanski Brod frekventno je na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog obilježavanja Kurban-bajrama, danas i sutra na području FBIH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije