open-navfaktor-logo
search
Turska
Vozač gradskog autobusa putnika kojem je pozlilo odvezao do bolnice
Nakon što je autobus krenuo sa stanice nedugo poslije toga jednom od starijih putnika je pozlilo. Ostali putnici su obavijestili vozača autobusa Basrija Yagcija o tome, a on je bez mnogo razmišljanja odlučio osobu, čiji identitet nije poznat, prebaciti do najbliže bolnice
14.11.2018. u 18:08
get url
text

U gradu Afyonkarahisar u Turskoj vozač gradskog autobusa je uradio humanu gestu tako što je starijeg putnika kojem je pozlilo tokom vožnje prebacio do najbliže bolnice.

Nakon što je autobus krenuo sa stanice nedugo poslije toga jednom od starijih putnika je pozlilo. Ostali putnici su obavijestili vozača autobusa Basrija Yagcija o tome, a on je bez mnogo razmišljanja odlučio osobu, čiji identitet nije poznat, prebaciti do najbliže bolnice.

Sve ono što se tada dešavalo u autobusu zabilježile su i sigurnosne kamere.

Vozač je kasnije novinarima kazao da je, shvativši šta se dešava u autobusu, odmah odlučio putnika prebaciti do bolnice.

- Kada je ušao u autobus bio je dosta veseo. Pozdravio se sa mnom i pitao kako sam. Samo nakon 10 minuta jedan od putnika je kazao da je jednoj starijoj osobi pozlilo. Ja sam ga potom odmah prebacio do najbliže bolnice - kazao je ovaj vozač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.