Petak, 07.05.2021.
FOTO: FACEBOOK/OLIMPIK

Vojvodić se pohvalio fotografijama iz Olimpikovog trening-kampa sa Ilidže

Početkom 2020. godine pojavile su se prve informacije da će Fudbalski klub Olimpik "preseliti" na Ilidžu, tačnije da će na području ove općine biti trening-kamp trenutnog lidera Prve lige FBiH.

Vukovi sa Otoke u budućnosti će biti domaćin na terenima FK Igman, na koje se preselio nakon što je nakon što je IUS (International University of Sarajevo) prije nekoliko godina kupio zemljište na kojem se nalazio stari teren ilidžanskog kluba.

Još nije poznato da li je Olimpik preuzeo upravljanje terenima FK Igman ili se radi o zajedničkom ulaganju Ilidžana i kluba iza kojeg stoji porodica Selimović, vlasnici "Sarajevske pivare".

Ipak, da Olimpik ima ozbiljne namjere sa terenima na Ilidži svjedoče fotografije koje je na svom Facebook profilu objavio trener Vukova Darko Vojvodić.

Šef stručnog štaba Vukova na svom profilu je objavio fotografije iz svlačionica uz opis "Olimpikov novi dom Ilidža kamp".

Olimpik će tako nakon FK Sarajevo postati drugi sarajevski klub koji ima trening-kamp na području općine Ilidža.

Zanimljivo je da je terene na Ilidži planirao preuzeti FK Željezničar, no Plavi s Grabvice nisu uspjeli realizovati tu zamisao.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh