open-navfaktor-logo
search
Probili rokove
Vodovod nakon ponoći otklonio kvar, veliki dio Sarajeva vodu dobio nakon više od 33 sata
Veliki dio Sarajeva dobio je vodu noćas, nakon gotovo 33 sata, pošto je Vodovod spojio cjevovod i otklonio kvar.
06.08.2021. u 08:14
get url
text

VEZANI TEKST - Mnogi dijelovi Sarajeva 24 sata bez vode, iz ViK-a mole za razumijevanje 

Iz Vodovoda su nakon ponoći saopćili da je otklonjen kvar na novom cjevovodu DN 700 mm "te se očekuje normalizacija u vodosnadbijevanju oko 01 sat u svim dijelovima grada u kojima je došlo do obustave pružanja naše usluge".

No, vodu su mnogi dobili znatno poslije jedan sat, zavisno od dijela grada. Brojni građani bili su ogorčeni činjenicom da je Vodovod probio planirani rok, budući da su radovi, prema onome što su najavili, trebali početi u srijedu u 18 sati i završiti u četvrtak ujutro. No, rok je probijen i pomjeren za gotovo cijeli dan.

Iz Vodovoda su se pravdali da su nakon završenih radova na uvezivanju novog cjevovoda uočili kvar, što je pomjerilo završetak radova.

U sklopu radova došlo je do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih naselja s pripadajućim ulicama: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.