open-navfaktor-logo
search
Povratnička porodica
Vlasenica: "Napadač je htio izbosti moga sina, mene je isjekao po rukama, pomozite nam"
Raza Ferhatović i njen sin Amir, koji su povratnici u Vlasenicu, napadnuti su nožem u svom dvorištu jučer popodne. Napadač je, kako je kazala, Zoran Stupar, kojeg oni gotovo i ne poznaju. Raza je u razgovoru za Faktor kroz suze i veoma uznemirena ispračala šta se zapravo dogodilo.
29.07.2021. u 11:03
get url
text
Vlasenica
get url
text

VEZANI TEKST - U Vlasenici nožem napadnuti povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović, napadač uhapšen

Prema informacijama koje smo dobili u Policijskoj stanici Vlasenica, napadač je uhapšen. Razi Ferhatović je u ratu ubijen suprug i 37 članova bliže i dalje familije. U Vlasenicu se vratila 2009. godine.

Prolazio nekoliko puta pored kuće i pitao za Amira 

- Preplašena sam, povrijeđena, nožem sam posječena po rukama. Sin mi je na infuziji. Usljed stresa je dobio napad bubrega, ne osjeća se dobro. Ma mi tog čovjeka gotovo i ne poznajemo. Vidjeli smo ga par puta u gradu. Riječ je o izvjesnom Zoranu Stuparu. Snaha mi je pričala da je nekoliko puta prolazio pored kuće i pitao za mog sina Amira, da bi mu ona odgovorila da nije njegovo da pita za Amira - priča nam uznemireno Raza.

Kaže da je jučer bila na mezaru supruga sa sinom. Potom je sin otišao kratko u grad i u povratku je nasred puta prema kući vidio Stupara. 

- Moj sin ga je zamolio da se pomakne s puta kako bi na rikverc mogao ući u dvorište. On nije htio da se skloni, kazavši sinu: "Šta ti meni psuješ", a on mu nije psovao, rekao mu je: "Jarane, skloni se da mogu proći, da te ne udarim". Sjedila sam u dvorištu i pratila situaciju. Ipak, sin je vozilom ušao u dvorište, a ovaj je mahao rukama i posovao mu. To moj sin nije čuo. Moj sin je vidio da on ne odlazi i prišao mu je i rekao da ide za svojim poslom. Ovaj mu na to odgovara: "Ti i ja ćemo se obračunati na nacionalnoj osnovi". Kaže moj sin: "Zbog čega, kakva nacionalna osnova?" On je počeo spominjati crkvu, džamiju, te nacionalne priče, i moj mu sin lijepo kaže da ide kuda je pošao. Moj sin ima tri djevojčice i one su se već uznemirile, počele su plakati - priča nam Ferhatović.

Kaže da se "komšija" nije htio udaljiti, krenuo je flašom na njenog sina, on mu je oteo i okrenuo leđa, da bi se ovaj uhvatio za džep i izvadio nož.

"Pomozite nam"

- Moj sin je bio okrenut leđima i nije to vidio, ali ja jesam. Potrčala sam i našla se između njih, pomislivši neka mene ubije, samo da mi dijete ne dira. Jer ja nemam nikoga više osim njega. Ubili su mi 37 članova familije, muža. Ovdje smo se vratili 2009. godine i nikada nije bilo problema. Htio je ubosti Amira u leđa, ja sam se ispriječila i mene je posjekao po rukama. Sin je shvatio, počeo da me brani... Ma haos. Strašno! Pomozite nam. Ne želimo još jedno ubistvo poput djevojčice Melihe Durić - ispričala nam je sa suzama Raza i dodala:

VEZANI TEKST - Ramić: Saznao sam za napad na porodicu Ferhatović, procesuirati napadača

- Zvali smo više puta policiju. Jedva smo ih dobili. Došli su, sve to vrijeme Stupar je hladno sjedio, kao da se ništa nije dogodilo. Policija nas je vodila na ispitivanja, satima pojedinačno. Sve je trajalo od dva sata popodne do 11 navečer. Ne mogu da vjerujem da mi je neko takav došao u dvorište i napao me bez ijednog razloga. Pomozite nam, pozivam institucije da nam pomognu kako bi se ovo riješilo i ne bi ponovilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.