open-navfaktor-logo
search
Sjednica Kolegija
Vlada Kantona Sarajevo će biti smijenjena 16. januara?
Naime, nova većina u Skupštini KS prikupila je potpise za zahtjevom za smjenu Vlade KS i rukovodstva Skupštine KS koju su potpisali zastupnici Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Demokratske fronte i jedan zastupnik iz BOSS-a
26.12.2019. u 09:43
get url
text

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je da će se 16. januara 2020. godine održati sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo, potvrđeno je Faktoru.

Naime, nova većina u Skupštini KS prikupila je potpise za zahtjevom za smjenu Vlade KS i rukovodstva Skupštine KS koju su potpisali zastupnici Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Demokratske fronte i jedan zastupnik iz BOSS-a.

- Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, izgubila je povjerenje parlamentarne većine, te samim tim više nije izraz demokratske volje građana KS. Provođenje volje građana KS predstavlja opravdan razlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.  S tim u vezi, tražimo da se hitno pokrene procedura za glasanje o nepovjerenju  Vladi KS, propisana Poslovnikom Skupštine KS – navedeno je u obrazloženju inicijative za pokretanje smjene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.