Petak, 05.03.2021.

Jesen u Sarajevu

Vjetar i kiša nisu spriječili šetače da uživaju u proljetnim temperaturama

FOTO: Kemal Softić

U Sarajevu je izmjereno 16 stepeni, a uprkos manjim padavinama su brojne Sarajlije iskoristile nešto više temperature, vjerovatno posljednje takve u ovoj kalendarskoj godini, za šetnju gradom

U prijepodnevnim satima je u većem dijelu BiH bilo pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne padala i kiša.

Temperature su, međutim, bliže proljetnim ili čak ljetnim, s obzirom da je u 10.00 sati u Mostaru izmjereno 25 stepeni, u Bihaću 23, Tuzli, Banjoj Luci, Gradačcu i Zvorniku 22, a Neumu 21 stepen. U Sarajevu je izmjereno 16 stepeni, a uprkos manjim padavinama su brojne Sarajlije iskoristile nešto više temperature, vjerovatno posljednje takve u ovoj kalendarskoj godini, za šetnju gradom.

U drugoj polovini dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne, gdje je moguće između 40 i 80 l/m2 kiše, lokalno i do 120 l/m2. U većem dijelu Bosne predviđaju se slabe padavine, jedino više kiše je moguće u centralnim područjima. U cijeloj zemlji vjetrovito sa jakim i olujnim udarima juga, uglavnom između 45 i 65 km/h, lokalno i do 75 km/h.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25°C.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh