open-navfaktor-logo
search
Pogoršano stanje
Višković: Ako situacija izmakne kontroli, moguće uvođenje policijskog sata
Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković izjavio je večeras da je u manjem bh. entitetu trenutno pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa koronavirusom.
21.10.2020. u 20:54
get url
text

On je apelovao na građane da se odgovorno ponašaju da bi se izbjeglo zatvaranje obrazovnih ustanova, trgovina, ugostiteljskih objekata i uvođenje policijskog sata. On je naglasio da ove mjere nisu ničiji hir, niti represija ili htijenje, već da se njima želi spasiti zdravlje građana, ekonomski sistem i privreda RS-a.

Višković ne isključuje mogućnost uvođenja policijskog sata u RS-u ukoliko epidemiološka situacija izmakne kontroli.

- Jedina mjera koja je poznata širom svijeta protiv virusa korona je fizička distanca, nošenje zaštitne maske i lična higijena, kako bi virus držali pod kontrolom - rekao je Višković.

Višković je rekao da je pogoršanje epidemiloške situacije u RS-u očekivano jer je struka ranije najavljivala da će biti znatno povećan broj zaraženih od virusa korona na jesen u odnosu na ljeto.

- U ovom momentu zdravstveni sistem RS-a može izdržati udar korona virusa, ali ukoliko bi došlo do znatnog pogoršanja epidemiološke situacije, pitanje je da li bi mogao izdržati - istakao je Višković.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.