Tužilaštvo KS

Više osoba pod istragom zbog namještanja ispita na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Objavljeno: 05.10.2018. u 14:59

Jedna osoba je uhapšena i određen joj je jednomjesečni pritvor 

FOTO: ARHIV

Više osoba je pod istragom je zbog sumnje u uzimanje novca radi namještanja ispita na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, potvrđeno nam je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz ove pravosudne ustanove nisu željeli otkrivatio detalje iz istrage, a kako nam je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, jednoj osobi određen je pritvor.

- Na prijedlog Tužilaštva KS, Općinski Sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom I. Š. zbog krivičnih djela primanja dara i drugog oblika koristi i primanja nagrade i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Pritvor za osumnjičenog određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - kazala je Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o bivšem profesoru sa drugog fakulteta, a sumnjiči se da je u ovom slučaju imao ulogu posrednika.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije