Da je to izvjesno, potvrdio je na današnjoj hitnoj sjednici i predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar.

- Ministarstvo finansija i trezora BiH jutros nas je obavijestilo da možemo dobiti novac za izbore u Srebrenici i Doboju u okviru operativnog plana CIK-a BiH za period januar - mart 2021. godine. Dat je nalog našim službama i temeljem toga možemo očekivati novac za izbore od Vijeća ministara - kazao je Bakalar.

VEZANI TEKST - Nove igre bez granica: Ako do 9. februara CIK ne dobije 140.000 KM, izbora u Srebrenici i Doboju neće biti

Podsjetimo, CIKBiH je na sjednici 2. februara odlučio da će se ponovni lokalni izbori u Srebrenici i Doboju održati 21. februara. 

Predsjednik CIK-a BiH Bakalar izjavio je tada da se nada kako će Vijeće ministara na vrijeme doznačiti sredstva za održavanje izbora.

Također, za 11. april zakazani su prijevremeni izbori za načelnika Općine Foča (BiH) nakon što je preminuo izabrani načelnik Esed Radeljaš. Isti dan održat će se i ponovljeni izbori na načelnika Općine Travnik jer je Mirsad Peco (SDA), koji je dobio najviše glasova, preminuo na dan održavanja Lokalnih izbora, 15. novembra prošle godine.