open-navfaktor-logo
search
Guardiola je cijeni
Veliki radnik iz sjenke: Fudbaleri joj vjeruju, ko je najutjecajnija žena u Bayernu?
Šampionskoj tituli u Bundesligi i DFB Pokalu fudbaleri Bayerna pridodali su i pehar Lige prvaka nakon što su u finalu s 1:0 savladali Paris Saint-Germain.
27.08.2020. u 12:34
get url
text

Mnogo je zaslužnih za to što se njemački velikan ove sezone okitio trostrukom titulom, a među njima je svakako i sportski direktor i član Izvršnog odbora Bayerna Hasan Salihamidžić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine sastavio je dobar dio tim koji je Bavarcima donio šestu titulu najbolje ekipe Starog kontinenta.

Ipak, mnogo je i onih koji i nisu eksponirani u mjeri koliko i Salihamidžić, a čiji rad je itekako bitan.

Ime Kathleen Krüger možda i ne znači mnogo prosječnom ljubitelju fudbala, pa čak ni onima koji su nešto upućeniji u prilike u njemačkoj Bundesligi.

Ipak, ako pitate nekog od fudbalera Bayerna većina će reći ono što je rekao Thomas Müller.

- Ona je ta koja ekipu drži na okupu. Bez obzira o kakvom problemu se radi ona je ta kod koje uvijek možemo otići - kazao je Müller o ženi koja obavlja funkciju tim menadžer.

Krüger je od asistentice nekadašnjeg sportskog direktora Christiana Nerlingera napredovala do pozicije najutjecanije žene u redovima njemačkog velikana.

Ona je jedina osoba koja nije dio tima, a koja je član WhatApp grupe koju imaju fudbaleri Bayerna.

- Šutim i ne progovaram, iako bude dosta zanimljivih fotografija i izjava na toj grupi - kazala je Krüger jedne prilike.

Zvanično, 35-godišnja Kathleen, koja se na poziciji tim menadžera nalazi od 2012. godine, zadužena je za organizaciju, putovanja, logistiku i sve što je usko vezano za potrebe ekipe. Za trener ona je produžena ruka u komunikaciji s timom.

Koliko je važna za fudbalere Bayerna možda najbolje opisuje i situacija koja je vezana za nekadašnjeg trenera Bayerna, a sadašnjeg menadžera Manchester Cityja, Pep Guardiolu.

Naime, španski stručnjak u Munchen još posjeduje stan, a Krüger je glavna osoba koju konsultuje za svoje poteze. Da je jedan od najboljih trenera na svijetu cijeni govori i to da joj je jedne prilike rekao da će je, ukoliko joj ikada zatreba drugi posao rado, uzeti za saradnicu. Uz to će joj prethodno i ruku poljubiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.