open-navfaktor-logo
search
Salzburg odredio cijenu
Veliki ispit za Salihamidžića: Može li Braco u Minhen "namamiti" mladog Norvežanina?
Haaland je ugovorom za Salzburg vezan do 2023. godine, a njegovu trenutnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 30 miliona eura
14.11.2019. u 15:51
get url
text

Devetanestogodišnji napadač Salzburga Erling Haaland sjajnim nastupima u ovoj sezoni naprosto je zaludio brojne klubove širom Evrope.

Prema medijskim natpisima za najboljeg strijelac Lige prvaka (sedam golova op.a) zainteresovano je čak 20 klubova, što i nije neko veliko iznenađenje s obzirom na to da je norveški wunderkind u 18 ovosezonskih nastupa u svim takmičenjima postigao 26 golova, te zabilježio i šest asistencija.

Posljednje informcije iz Njemačke govore kako je oko na mladog napadača austrijskog prvaka bacio i minhenski Bayern, koji navodno već neko vrijeme prati Norvežanina.

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihadmižić u prošlosti je uspio realizovati neke zanimljive transfere mladih fudbalera, no pođe li mu za rukom da isposluje i dogovori transfer Haalanda, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine samo bi još jednom potvrdio zbog čega uživa veliku podršku Ulija Hoenessa koji je uskoro povlači sa svih funkcija u redovima njemačkog velikana.

Pored toga, Braco bi dokazao da ga šef nije sasvim slučajno predložio za člana Izvršnog odbora u kojem će rođenih Jablaničanin sjediti od 1. jula 2020. godine.

Inače, Haaland je ugovorom za Salzburg vezan do 2023. godine, a njegovu trenutnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 30 miliona eura. Nedavno su se pojavile informacije prema kojima je klub iz Mozartovog grada spreman prodati Norvežanina za nešto više od 100 miliona eura, što bi za Bavarce bio novi rekord prema visini plaćenog obeštećenja, naravno ukoliko se postigne dogovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.