Grčka

Veliki broj povrijeđenih u protestima u Atini, zapaljena američka zastava

Objavljeno: 17.11.2018. u 22:16

Više od 10.000 osoba šetalo je danas do Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Atini, a grupa demonstranata zapalila je i američku zastavu

FOTO: AA

Veliki broj osoba povrijeđen je, a osam ih je uhapšeno tokom protesta organizovanih u Atini povodom godišnjice krvave studentske pobune protiv vojne hunte koja je vladala Grčkom.

Više od 10.000 osoba šetalo je danas do Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Atini. Grupa demonstranata zapalila je i američku zastavu. 

Nakon šetnje, grupa demonstranata bacila je boce i jaja na zvaničnike i ministre SYRIZA-e. Prema podacima policije Atine, privedeno je osam osoba, a lakše povrede zadobio je veliki broj osoba. 

Radi se o obilježavanju 45. godišnjice studentske pobune 1973. koju je tada ugušila vojna hunta na vlasti, a koja je imala podršku Sjedinjenih Američkih Država. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije