open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež u Vrapčićima dočekuje Široki Brijeg
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas.
19.11.2021. u 08:50
get url
text

Velež i Široki Brijeg u hercegovačkom okršaju otvaraju 18. kolo.

Tim Feđe Dudića prije posljednje reprezentativne pauze ove godine u 95. minuti ispustio je pobjedu protiv Slobode u Tuzli i seriju bez trijumfa produžio na četiri meča.

- Široki je sigurno dosta kompaktniji i dosta bolji u odnosu na našu prvu utakmicu na Pecari. Jači su za Mujana i Blagajića iako nema Jurilja i povrijeđenog Begića, ali Mujan im je sigurno donio ogromnu kvalitetu prema naprijed i sudjelovao je u svim njihovim golovima - rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Šef struke Rođenih priziva i sreću.

- Drago mi je i da je trener Širokobriježana Jure Ivanković dobio podršku kluba jer radi se o kvalitetnom pojedincu, radniku i momku, i sigurno će u budućnosti napraviti dosta toga. Mi ćemo tražiti pobjedu i želimo prekinuti ovaj negativni niz. U prošloj utakmici protiv Slobode primili smo gol u 95. minuti, a prošle sezone protiv Olimpika smo primili gol u 94. minuti i poslije toga uvezali tri pobjede. Nadam se da će se i ovaj put dogoditi taj neki okidač i da će se sreća, koju do sada u ovoj sezoni nismo imali, malo vratiti na našu stranu - dodao je Dudić.

U Širokom se nadaju da mogu još više podići trenutnu formu.

- Nadam se kako će to biti vidljivo u Vrapčićima. U pauzi smo dobro radili i rješavali probleme koje smo imali - rekao je trener Jure Ivanković.

Naglasio je kako Rođene ne treba otpisivati unatoč, kako kaže, nezavidnoj poziciji protivnika na tabeli i lošem ozračju koje se navuklo oko njih.

- Ne treba umanjivati njihov kvalitet i stručnost ljudi koji vode njihov klub. Oni će se sigurno podići u formi i na tabeli. Ipak, nadam se kako njihova pozitivna serija neće krenuti protiv nas - istakao je Ivanković, dodavši kako će se u utakmici hrabro postaviti i ostvariti pozitivan rezultat.

Duel počinje u 18 sati. Meč sudi Luka Bilbija, a direktan prijenos je na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.